Wednesday, December 18, 2013 @ 2:06 AM  0 stares


Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum. Sebenarnya aku pun taktahu nak update apa. Hahahaha sekarang ni semua dok bising cakap pasal salji di Mesir. Some ppl said tanda tanda kiamat. Yep, its true maybe its a sign from The Almighty. But cuba fikir balik, memang, lambat atau cepat kiamat akan terjadi sbb itu janji daripada yg Maha Esa. Dekat twitter ramai yg cuak "Mesir turun salji takutnya bla bla bla kiamat nak dekat" . And then ada pulak yg sebar hadis-hadis palsu. Allahu. Yes, kiamat nak dekat sebab kita akhir zaman. Tapi bila berbicara tentang hadis, kena ada ilmu, bukan main langgar. 

Apa guna kalau setakat tweet cuaknya dah nak kiamat, tapi tak buat persediaan.Apa kata. Ambil masa duduk sendirian. Muhasabah diri.Allah tunjukkan kuasaNya pada semua manusia. Tapi cuma yang berfikir yang faham. -Budak tomato

 Mesir turun salji, some ppl think it's a sign. But if they think so as ibrah untuk diri, it's okay. Tapi sampai sebar hadis palsu, kes berat tu. Sebenarnya Allah nak tunjukkan kebesaranNya. Tiada yang mustahil jika Dia berkehendak demikian.SubhanaAllah. -Anonymous

Mohon, berhenti sebar hadis hadis palsu. Berhenti sebarkan benda yg kita sendiri tak pasti.


"Allah pencipta langit dan bumi dan apabila Dia berkehendakkan untuk menciptakan sesuatu, maka cukuplah Dia hanya mengatakan kepadanya 'jadilah' lalu jadilah ia." - Surah Al Baqarah ayat 117

Dan, esok result PMR keluar. Good luck untuk batch98! Berapa banyak A yg korang dapat, bersyukurlah & berbanggalah dgn diri korang bcs semua tu usaha korang & rezeki korang. Kalau tak dpt yg terbaik, jangan sedih sbb Allah S.W.T lebih tahu apa yg terbaik untuk diri korang. Allah sudah ada perancangan yg cantik lagi terbaik untuk korang. PMR tak jamin apa apa pun, setakat untuk tentukan aliran apa yg korang akan ceburi. Jangan sedih kalau tak dpt result yg korang nak, SPM ada lagi. Usaha lebih lagi bila masuk form4. Form4 bkn masa untuk honeymoon. Best of luck!