Thursday, February 14, 2013 @ 11:54 AM  0 stares


Haluu assalamualaikum and annyong ebelibadi ~~ Anda sihat? Hohoho saya sihat luaran tapi dalaman saya sakit, eh? Lol mintak maaf, masih terkesan dgn Oneshot BAP hahahahaha. Okay anak-anak izinkan saya memulakan bicara saya pd hari ini. Ehem ehem testing one two three. Bajet pakai mic doh hahahahaha. K k lets begin. Stg kang aku hilang idea nak menulis eh mentype. Eh? 

So, seperti mana yg anda lihat pd gambo di atas... Apadia? Hg tak tengok lagi? Ok ok aku bagi masa pi baca apa yg tertulis pd gambo di atas. 5 minutes ok. 4 more minutes..... 3 minutes left... 2 minutes.... 1 minutes.... Tettttt! Masa dah habis hoho. K saja kasi lambat lambat sbb aku rasa nak nangis while writing this entry.....

Aku sambung balik eh. Korang pernah ada masalah? Confirm lah pernah kan. Lol apa punya soalan lah aku ni hahahahaha *gelak hambar* I mean, everyone have their own problems right. There must be and they should have a problem. Bak kata omputeh, life is not a bed of roses which means life can have its down moments. Ok takpayah nak panjang panjang cerita sgt. Based on picture yg aku dah tempek kat atas tu, which one yg korang pernah hadapi? All of it? Yeahh, same with me. Well hello, you know my name not my stories.

Wahai kawan kawanku, shyqa pikah ecah hanun kakmah yani.... Y'know sometimes i have a hard times too. Korang maybe nampak aku cam rilek happy je kan, but the truth is my life is more harder than apa yg korang nampak. Aku maybe nampak gila gila outside, tapi dlm hati aku cuma Allah je yg tahu. Pikah, hg selalu kata yg aku ni bila ada masalah aku selalu pendam. Hg tahu kenapa aku buat camtu? Sebab aku taknak hg and semua kawan kita risau. Aku punya masalah ni bukannya senang nak solve. Bukan boleh handle semudah 1,2,3. Sampai sekarang, aku kalau ada masalah, aku akan pendam. And maybe aku akan cerita, but not the whole things. Aku akan cut it short. Aku akan buat masalah aku seolah olah nampak cam benda remeh. Aku lebih happy macam ni weh. Biarlah aku sorang je tahu. And kalau aku cerita pun, biarlah aku cerita sikit sikit je, at least terasa lega sikit bila dah lepas even not the whole things.

Korang pernah tak nangis sebelum tidur and then terus tertidur? Hahahaha siapa yg pernah, gimme ten! I've done so many times. Almost everyday i guess. Well, hahaha takpayah lah tanya kenapa. Just a little things yg maybe buat aku tersentap or maybe not? There's things yg aku pun tak tahu kenapa lah aku selalu fikir benda tu sampai buat aku nangis. Sensitif? Kinda. Hahahaha, but who cares actually? Asalkan benda tu aku yg alami seorang diri, its okay for me. Aku rasa aku tak perlu nak susah susahkan kawan aku ceritakan kt diorang msalah yg well diorg pun takkan faham actually. Sebab aku ni bukan jenis yg mudah dipahami. Hati aku ni keras even selalu leleh je ayaq mata. Hahahahaha. Aku tahu yg pikah pun tak suka bila aku selalu cerita aku gaduh dgn mad itu ini. Sebab tu aku pendam je. Hahahahaha. Banyak kot benda yg sampai sekarang aku tak cerita kat shyqa and pikah. Aku rasa cam biarlah aku seorang je tanggung benda ni. Coz, everyone takkan paham aku, diorg takkan paham apa yg ada dalam kepala otak aku ni. 

Aku mengaku, part yg sleeps a lot, that person is lonely coz im the one of them. Im a part of them. Well, aku ni bukannya ada sapa sapa pun kat rumah. Mak abah. Thats all. Kakak and abg semua jauh jauh. Lagipun diorang dah ada komitmen sendiri. So tinggallah aku seorang kat rumah ni. Sebab tu aku selalu jealous kat Muhammad sebab dia ada adik. At least ada yg teman wey. Aku balik sekolah, duduk rumah sorang sorang, makan sorang sorang, tengok tv sorang sorang. Its terrible you know... Being alone in your house. Even you have your parents. But.. /sigh\ well, frankly speaking parents kadang kadang tak paham apa yg kita rasa. Eh maksud aku diorang pun ada masalah sendiri, and bila kita cerita masalah kita kat diorang, diorang akan anggap masalah kita ni kecil je nak dibandingkan dgn masalah diorang. Well idk what to say. Sebab tu aku lebih suka berdiam diri. Daripada kena marah dgn parents sbb cerita benda yg hm remeh bagi diorang. Sebab tu aku happy pergi sekolah. Tapi aku tak happy dapat homework banyak banyak. Hahahaha. Kat sekolah bila jumpa kawan kawan, riuh habis. Aku suka. At least ada kawan, kita dpt lupa jap masalah kita. Kita tak lonely macam kat rumah. 

Well for me, everyone have their own problems. Cuma cara kita handle mungkin berbeza. For me, aku lebih suka berdiam and fight sendiri. Bagi orang lain, mungkin diorang lebih terbuka dgn masalah yg diorang hadapi. For those yg tengah sedih, jom amalkan doa ni. Mudah mudahan, Allah akan bantu and tenangkan hati kita. Aameen.

"Allahumma inni a'uzubika minal Hammi walhazan."
 Maksudnya : Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu daripada rundungan sedih dan duka.
Tuesday, February 12, 2013 @ 9:19 AM  0 stares


Assalamualaikum ebelibadi annyong ~~~ Yuhuuu hahaha ohkay gila. Disebabkan aku tak boleh nak tukar twitcon aku oleh kerana twitter sial tu memang cari nahas so aku decide nak update blog *cakap satu nafas doh* hahahaha tepuk tangan sikit sebab berjaya tahan nafas. Eh? Hahaha what ever. Actually aku taktaw nak hapdate gapo. So buat buat taw je lah. Eh apa yg aku sedang katakan ini homaigatzz. Engkorang dah tengok belum mv BAP - Oneshot ? Kalau belum pi tengok cepat kat pakcik youtube. Seriously homaigatzz daebak gila gila gila *jerit sampai 9 octave* Meh gua ceritakan pasal kejadian gua tengok mv BAP - Oneshot ni memandangkan gua takde story yg best.

First biasalah aku bangun bangun dgn muka sememeh air liur basi kat mulut aku pi mandi dulu. Then teringat yang harini mv Oneshot keluar. Aku dgn semangatnya on laptop and wifi. Then dah bukak dah, tak tengok lagi terus aku download tetiba....... Pungggggggggggg !!!! Opocot mak engkau, eh? Hahahaha tetiba guruh. So aku dengan sedihnya muka nak nangis keluar hingus meleleh sedut balik keluar bilik tutup wifi. Hahahaha haram betapa jijiknya sedut balik hingus euwww. Betapa besarnya dugaan yang harus ku hadapi untuk menonton mv Oneshot ni haaaa. 

Then dalam pukul 5 petang, hujan berhenti. Alhamdulillah. Gigih aku lompat katil then berlari keluar bilik untuk bukak wifi. Ceh padahal tak sampai 5 langkah weh hahahaha. Lol idc. Terus on laptop then bukak youtube sekali dgn twitter and facebook eh fb. Hahaha lol. Sekali aku tengok tudiaaa #Youngjae dgn #BAPOneShot trending fulamak aii. Kuat penangan BAP ni *tepuk tangan* Well time aku tengah menyedapkan diri atas katil, eh? Tetiba mak dtg. Biasalah, bebel hahaha cikgu aku ckp kalau mak kita tengah membebel, biarkan sebab dia tengah hilangkan stress. Kalau tak nanti dia hipertensi then mulalah tekanan darah naik. That's why lah ramai lelaki menghidapi sakit jantung sebab diorang selalu pendam. So kaum Adam, jangan pendam kemarahan anda *tarik nafas in out in out* 

So sambil mak aku tengah bebel bebel pasai aku yg asyik menghadap kpop, aku bukak lah Oneshot tu dgn full volume. Eh jangan salah sangka, bukan taknak dengar mak aku membebel tapi sebab earphone aku hilang. Okay what, at least tak lah nampak rude sgt depan mak aku. Mak aku pun watlek je then tetiba the beginning of Oneshot ada pulak scene atas kapal dgn perempuan berbikini. I was like what the fck man what the fck. Homaigatzz dah lah dgn mak aku kat sebelah aku hahaha dengan gelabahnya aku cepatkan video tu. Then nasib baik lah mak aku ckp dia nak tengok buku sekolah aku. Aku pun haa kan je lah apa yg mak aku nak buat lantaklah idc. Aku sambung tengok Oneshot. And korang ada perasan tak scene yg only Zelo eating grapes while the others are drinking wine. Hahaha homaigatzz baby Zelo. Dont worry, you'll be legal to drink alcohol once you are reaching 20 okay my baby jello xx :*

Then aku menumpukan sepenuh perhatian dekat mv Oneshot. Sebarang text yg masuk tidak ku layan disebabkan aku terharu tengok Yongguk and the others yg semangat nak selamatkan Youngjae. Al-kisahnya, Youngjae kena culik then kena pukul sampai berdarah and i was like what the hell why are you hitting my Youngjae you stupid ass. Nampak tak betapa emotionalnya aku hahahaha. And yg paling tak boleh blah, that stupid ass gantung tag dekat leher Youngjae kononnya kalau nak selamatkan Youngjae kena bagi duit tebusan $10000000 and i was like homaigatzz bij Youngjae is more expensive okay hahahaha. Then Yongguk and the others terpaksa curi duit untuk selamatkan Youngjae. Then bila diorang kasi duit tu dekat that stupid ass, tetiba diorang tembak Youngjae and i was screaming lol no joke okay i was screaming like hell sampai mak aku tutup telinga and tanya why hahaha selamba badak aku jawab diorang bunuh suami aina and my mum was like ish karang aku pang budak ni kang sebulan tak boleh makan nasi hahahahaha. Time Youngjae kena tembak hahaha omg Zelo's expressions is really funny hahaha i laugh till i cant even breath hahaha omg. Then berlakulah scene tembak menembak between Yongguk, Himchan, Jongup, Daehyun and Zelo with stupid ass and the gang. Yg sedihnya semua mati hahaha aku nangis kot time tu hahahaha idk if my mum know or not that his daughter is crying upon her husband's death hahaha omg.

And here's the twist. Tetiba diorang rewind balik and start time Yongguk nak bagi duit dekat that stupid ass tetiba ada polis datang and tangkap diorang semua. And time tu barulah aku faham kenapa. The truth is Youngjae tu pengkhianat. Dia sebenarnya polis and nak perangkap Yongguk and others. Sad isn't? I was like omg Youngjae how can you do that to Daehyun ahh nappeun namja. Hahahaha. And that's how Youngjae trending on twitter.

That's the end. Lol tadi kemain aku kata taktahu nak update apa. Tengok tengok tediaaaa panjang hahaha lantak lah kisah pulak aku. Eh geram aku bila ternampak gambar Yongguk, Daehyun and Himchan posing dgn bij bij yg berbikini tadi omg. Lucky bukan my baby Zelo. Oh dia still underage, please jaga kesucian dia okay. Eh? Lol lol. Okay fine aku stop kbye ppyong ~~