Thursday, February 14, 2013 @ 11:54 AM  0 stares


Haluu assalamualaikum and annyong ebelibadi ~~ Anda sihat? Hohoho saya sihat luaran tapi dalaman saya sakit, eh? Lol mintak maaf, masih terkesan dgn Oneshot BAP hahahahaha. Okay anak-anak izinkan saya memulakan bicara saya pd hari ini. Ehem ehem testing one two three. Bajet pakai mic doh hahahahaha. K k lets begin. Stg kang aku hilang idea nak menulis eh mentype. Eh? 

So, seperti mana yg anda lihat pd gambo di atas... Apadia? Hg tak tengok lagi? Ok ok aku bagi masa pi baca apa yg tertulis pd gambo di atas. 5 minutes ok. 4 more minutes..... 3 minutes left... 2 minutes.... 1 minutes.... Tettttt! Masa dah habis hoho. K saja kasi lambat lambat sbb aku rasa nak nangis while writing this entry.....

Aku sambung balik eh. Korang pernah ada masalah? Confirm lah pernah kan. Lol apa punya soalan lah aku ni hahahahaha *gelak hambar* I mean, everyone have their own problems right. There must be and they should have a problem. Bak kata omputeh, life is not a bed of roses which means life can have its down moments. Ok takpayah nak panjang panjang cerita sgt. Based on picture yg aku dah tempek kat atas tu, which one yg korang pernah hadapi? All of it? Yeahh, same with me. Well hello, you know my name not my stories.

Wahai kawan kawanku, shyqa pikah ecah hanun kakmah yani.... Y'know sometimes i have a hard times too. Korang maybe nampak aku cam rilek happy je kan, but the truth is my life is more harder than apa yg korang nampak. Aku maybe nampak gila gila outside, tapi dlm hati aku cuma Allah je yg tahu. Pikah, hg selalu kata yg aku ni bila ada masalah aku selalu pendam. Hg tahu kenapa aku buat camtu? Sebab aku taknak hg and semua kawan kita risau. Aku punya masalah ni bukannya senang nak solve. Bukan boleh handle semudah 1,2,3. Sampai sekarang, aku kalau ada masalah, aku akan pendam. And maybe aku akan cerita, but not the whole things. Aku akan cut it short. Aku akan buat masalah aku seolah olah nampak cam benda remeh. Aku lebih happy macam ni weh. Biarlah aku sorang je tahu. And kalau aku cerita pun, biarlah aku cerita sikit sikit je, at least terasa lega sikit bila dah lepas even not the whole things.

Korang pernah tak nangis sebelum tidur and then terus tertidur? Hahahaha siapa yg pernah, gimme ten! I've done so many times. Almost everyday i guess. Well, hahaha takpayah lah tanya kenapa. Just a little things yg maybe buat aku tersentap or maybe not? There's things yg aku pun tak tahu kenapa lah aku selalu fikir benda tu sampai buat aku nangis. Sensitif? Kinda. Hahahaha, but who cares actually? Asalkan benda tu aku yg alami seorang diri, its okay for me. Aku rasa aku tak perlu nak susah susahkan kawan aku ceritakan kt diorang msalah yg well diorg pun takkan faham actually. Sebab aku ni bukan jenis yg mudah dipahami. Hati aku ni keras even selalu leleh je ayaq mata. Hahahahaha. Aku tahu yg pikah pun tak suka bila aku selalu cerita aku gaduh dgn mad itu ini. Sebab tu aku pendam je. Hahahahaha. Banyak kot benda yg sampai sekarang aku tak cerita kat shyqa and pikah. Aku rasa cam biarlah aku seorang je tanggung benda ni. Coz, everyone takkan paham aku, diorg takkan paham apa yg ada dalam kepala otak aku ni. 

Aku mengaku, part yg sleeps a lot, that person is lonely coz im the one of them. Im a part of them. Well, aku ni bukannya ada sapa sapa pun kat rumah. Mak abah. Thats all. Kakak and abg semua jauh jauh. Lagipun diorang dah ada komitmen sendiri. So tinggallah aku seorang kat rumah ni. Sebab tu aku selalu jealous kat Muhammad sebab dia ada adik. At least ada yg teman wey. Aku balik sekolah, duduk rumah sorang sorang, makan sorang sorang, tengok tv sorang sorang. Its terrible you know... Being alone in your house. Even you have your parents. But.. /sigh\ well, frankly speaking parents kadang kadang tak paham apa yg kita rasa. Eh maksud aku diorang pun ada masalah sendiri, and bila kita cerita masalah kita kat diorang, diorang akan anggap masalah kita ni kecil je nak dibandingkan dgn masalah diorang. Well idk what to say. Sebab tu aku lebih suka berdiam diri. Daripada kena marah dgn parents sbb cerita benda yg hm remeh bagi diorang. Sebab tu aku happy pergi sekolah. Tapi aku tak happy dapat homework banyak banyak. Hahahaha. Kat sekolah bila jumpa kawan kawan, riuh habis. Aku suka. At least ada kawan, kita dpt lupa jap masalah kita. Kita tak lonely macam kat rumah. 

Well for me, everyone have their own problems. Cuma cara kita handle mungkin berbeza. For me, aku lebih suka berdiam and fight sendiri. Bagi orang lain, mungkin diorang lebih terbuka dgn masalah yg diorang hadapi. For those yg tengah sedih, jom amalkan doa ni. Mudah mudahan, Allah akan bantu and tenangkan hati kita. Aameen.

"Allahumma inni a'uzubika minal Hammi walhazan."
 Maksudnya : Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu daripada rundungan sedih dan duka.